Hírek

Országos találkozót szerveznek a református nevelőszülők

A református nevelőszülők negyedik országos találkozóját rendezik meg július 25-én Polgáron. A programon várhatóan 350 fő vesz rész.

„Szolgálatot fejlesszünk, ne szolgáltatást”

A Magyarországi Református Egyház 198 millió forintot nyert szociális intézményeinek szakmafejlesztésére. A program nyitókonferenciáján Beszterczey András szeretetszolgálati irodavezető hangsúlyozta: az egyház szociális felelősségvállalása az Istennel való kapcsolatban gyökerezik.

Indul a Református Szolgálatfejlesztés

A Magyarországi Református Egyház szociális intézményeinek több mint 198 millió forintból megvalósuló szakmai fejlesztéséhez az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást.

1 euro 1 kenyér

Napi több száz kiló friss kenyér jut el a kárpátaljaiakhoz a Magyar Református Szeretetszolgálat és az adományozók jóvoltából.

A tehetség kincs!

A Magyar Református Szeretetszolgálat a következő tanévben újragondolva, nyílt pályázati rendszerben és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját.

A megajándékozott élet csodája

Teológus, gyógypedagógus, verselő költő, akinek az időtálló tanításaiból máig táplálkoznak gondozottai, volt munkatársai – így idézték fel a huszonöt évvel ezelőtt elhunyt Juhász Zsófia alakját a rá emlékezők.

Argentin adomány Kárpátalja megsegítésére

A Magyar Református Szeretetszolgálat "1 euro - 1 kenyér" Kárpátalját segítő programfelhívására, amit a diaszpórában élő magyar közösségek számára juttatott el, megérkeztek az első adományok.

A keresztyén ember hálából fáradozik

Június 5-én tartotta a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodája a Református Diakónia IX. Országos Munkatársi Találkozóját, amelyen 580-an vettek részt.

A szeretet arcai

A több mint tizenhatezer önkéntes május utolsó hétvégéjén legalább százezer munkaórát dolgozott. Munkájuk anyagi értéke tízmilliókban mérhető, azonban ennél is fontosabbak a közösségekben megmutatkozó áldásai. Visszatekintés a Szeretethídra.

Befejeződött a Szeretetszolgálati Iroda energetikai felújítása

Befejeződtek az energiamegtakarítási projekt kivitelezési munkálatai a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájában, a Kálvin János Idősek Otthonában és a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonban.

Karitatív konvoj indult Kárpátaljára

Számos jótékonysági szervezet – köztük a Magyar Református Szeretetszolgálat – összefogásában június 2-án értékes segélyszállítmány indult Kárpátaljára.

Rendhagyó Károlis délután a Bárkában

Ebben az évben a Dunaharasztiban található Bárka Műhelyt keresték fel a károlis önkéntesek.

Kis hidak mindennap

Ott kezdődik a normális emberi lét, ahol az ember önként tesz másokért, akár olyan dolgokat is, amit még parancsra sem tenne meg szívesen – fogalmazott Bogárdi Szabó István püspök a Szeretethíd megnyitóján.

Szeretetszolgálat az MRE-ben

A szeretetszolgálat a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata. Olyan segítő szolgálat, amelynek alanya Jézus Krisztus és az ő egyháza, tárgya pedig a szenvedő embertárs. Kálvin János pedig Isten Igéjéből vette azt a tanítást, hogy az igaz egyház egyik ismertetőjele a szeretetszolgálat.

A Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága

A testület a gyülekezeti diakónia segítése mellett figyelemmel kíséri az intézményes diakónia helyzetét, és ellátja az egyházi segélyszerveze, az MRSZ, illetve az MRE Szeretetszolgálati Iroda munkájának felügyeletét is.

Zsinati Hivatal Szeretetszolgálati Iroda

Az iroda látja el a zsinati intézmények szervezeti, személyi és gazdasági feladatainak koordinálását és érdekképviseletét.

Szeretetszolgálati intézményhálózat

Az MRE valamennyi - gyülekezeti, egyházkerületi és közegyházi fenntartású - diakóniai szolgálatának elérhetőségei, egyházkerületi bontásban.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Az MRSZ az MRE keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezete.

Felnőttképzés

A Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény (Redifi) szociális továbbképzések, egyházi képzések, szakképzések kidolgozását és lebonyolítását vállalja, valamint távoktatásban is megvalósulnak képzések.

Református Diakóniai Intézmények Egyesülete

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére. Az egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése.

Gyülekezeti diakónia

A Szeretetszolgálati Iroda célja az egyház gyülekezeteiben, közösségeiben folyó szeretetszolgálati munka segítése, fejlesztése, a munkatársak szolgálatának támogatása.

Pályázatírás

A Szeretetszolgálati Iroda szakértői csoportja 2007 óta nyújt szakmai támogatást az egyházi pályázatokhoz.

Önkéntesség

Egyházunk születésével egyidős a gyülekezeti tagok önkéntes szolgálata. Mindennapjaink részét képezi az önzetlen segítségnyújtás.

Istent keresem

2Móz 18

„Mózes elbeszélte apósának mindazt, amit az Úr a fáraóval és Egyiptommal cselekedett Izráelért..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →

Bethesda Gyermekkórház

Centenáriumi Fülész Kongresszus Hargitafürdőn

Az erdélyi fül-orr-gégészet megszületésének 100. évfordulója alkalmából nagyszerű kongresszuson vehetett részt három orvos tőlünk a  Bethesdából is:  Dr. Réti Csaba, Dr.Sz. Kovács István és ... ...