Okt 16. szerda

A Református félóra e heti adásából

Szerdán délután fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban!

Okt 18. péntek

Országos Cigánymissziós Konferencia

Az országban szolgáló cigánymissziós munkatársaknak kínál lehetőséget a találkozásra az Országos Református Cigánymisszió konferenciája október 18. és 20. között Berekfürdőn.

Okt 19. szombat

Kelenföldi Barokk Esték 200.

A kétszázadik hangversenyére invitálja a zenekedvelőket a Kelenföldi Barokk Esték koncertsorozat. A jubileumi alkalmon Johann Sebastian Bachh organűvei csendülnek majd föl.

Okt 20. vasárnap

Reformációi gálaest

Az Október a reformáció hónapja rendezvénysorozat kiemelt eseményét október 20-án, vasárnap 17 órakor tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Budapest VIII., Rákóczi út 21.).

Okt 20. vasárnap

Tegnap éjjel

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat október 20-án, vasárnap 17:00-kor Budapesten (Kálvin tér 8., 2. épület fszt. 6.).

Okt 20. vasárnap

Családi és Párkapcsolati Filmklub

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. október 20-án, melyen a Tegnap éjjel című filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Okt 20. vasárnap

„Protestáns-napi" hangverseny

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes 2019. október 20-án, vasárnap 17 órakor „Protestáns-napi" hangversenyt ad a szekszárdi evangélikus templomban.

Okt 20. vasárnap

Rádiós istentisztelet

Tartson velünk a rádión keresztül is!

Okt 20. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Hogyan dolgozható fel Trianon traumája? Vannak-e Krisztusnak kincsei? Melyik gyülekezet kapja október utolsó vasárnapjának perselyadományait? A válaszokat megtalálhatják olvasóink az október 20-i Reformátusok Lapjában.

Okt 21. hétfő

Hagyomány, identitás, történelem

A református lelkészi műveltség évszázados változásai, a kulturális ellenállás a kommunizmusban, valamint az egyházi múltfeltárás és ügynökkérdés szerepelnek a második alkalommal meghirdetett Hit – Identitás – Történelem konferencia kiemelt témái között.

Okt 25. péntek

Újság és Biblia

Budapest ad otthont október 25-26-án a Németországi Református Szövetség (RBD) jubileumi Barth-konferenciájának, amelyen európai református egyházak képviselői a Krisztusról való tanúságtétel politikai felelősségéről tanácskoznak.

Okt 26. szombat

Prúsz médiaműhely

Határon túli és azokon átívelő protestáns médiumok mutatkoznak be a Protestáns Újságírók Szövetségének idei médiaműhelyén. Október 26-án és 27-én a révkomáromi Selye János Egyetem ad otthont az évente megrendezett eseménynek (Danubius Kollégium, Duna rakpart 12.).

Okt 31. csütörtök

Reformációi istentisztelet a Kossuth Rádióban

Tartson velünk a Kossuth Rádión keresztül is a reformáció ünnepén!

Nov 11. hétfő

Generális Konvent elnökségi ülés

November 11-én és 12-én a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó Sződemeteren tartja ülését a Generális Konvent elnöksége. A Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület tanácskozásának a májusban átadott Kölcsey-emlékház ad otthont.

Nov 16. szombat

Abigél titkai

Szabó Magda írónő életművéből – halálának évfordulójára emlékezve – szólalnak meg töredékek Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában és szerkesztésében, a Ráday Múzeum szervezésében, 2019. november 16-án, szombaton, 17 órai kezdettel.

Nov 20. szerda

Zsinat

Nov 28. csütörtök

Jótékonysági koncert a tehetséges fiatalokért

Rákász Gergely koncertorgonista jótékonysági koncertet ad november 28-án, csütörtökön a Budapesti Operettszínházban. A belépőjegyek árából befolyt összeggel a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját támogathatjuk.

Dec 01. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Tizennegyedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát és a felhasználható anyagokat idén a Tiszántúli Református Nőszövetség állította össze.

Dec 11. szerda

Zsinati Tanács

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Dec 26. csütörtök

Karácsony második napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Febr 28. péntek

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

Istent keresem

Mal 2,10–16

„Miért vagyunk hát hűtlenek egymáshoz, meggyalázva az atyáinkkal kötött szövetséget?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →