Egység

Széthúzástól az egységig

139 évvel ezelőtt a magyar reformátusok életét a szervezeti és gondolkodásbeli különbségek jellemezték, ma viszont egy irányba tartó közösségünkért adunk hálát. Az idáig vezető úton Baráth Béla Levente kalauzolt minket.
 

Egységnapi pillanatok Debrecen főterén

Igazi fesztiválhangulat uralkodott Debrecenben május 18-án, miután a Nagytemplom előtti teret, a környező utcákat és épületeket is megtöltötték azok a reformátusok, akik a Magyar Református Egyház újraegyesítésének tízéves évfordulójára érkeztek a városba.

A találkozás kiváltsága

„Szól az ima azért, hogy ébredés legyen közöttünk, és azért is, hogy ez a nap valóban az öröm és a hálaadás alkalma legyen" – a szombati egységnapon mi is ellátogattunk az imaláncra, hogy másokkal együtt fohászkodjunk. 

Közösségünk, összetartozásunk, életünk

„Csak úgy lehetünk igazi reformátusok, ha valóban Krisztusra tekintünk és az életünkkel is hirdetjük, amire az evangélium tanít bennünket” – az egységnap résztvevőit arról kérdeztük, mi hozta el őket Debrecenbe és mit is jelent nekik reformátusságunk.

Valósítsuk meg Isten álmát!


Az egyház küldetésének lényege, hogy megossza a világgal a meghallott evangéliumot, a megváltás csodálatos  örömhírét – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök az egységnapi hálaadó istentisztelet igehirdetésében. 

Bővüléssel ünnepeljük az egységet


Az amerikai Kálvin Egyházkerület is csatlakozott a tizedik születésnapját ünneplő Magyar Református Egyházhoz a pénteki debreceni ünnepi zsinati ülésen.

Hirdesse egységünket!


Az eltelt évtized megmutatta, hogy a magyar reformátusok egysége él és élni akar – ahogy egy fa is. Ezért faültetéssel kezdődött református egységünk hálaadóünnepe a Magyar Református Egyház Zsinatának május 17-i ülése előtt.

In memoriam

Elment a lélekmentő

Szörnyű bűntettekkel és sok „nehézfiúval" találkozott, mégsem rendült meg abban, hogy az ember szépnek és jónak születik. Elhunyt L. Molnár István lelkipásztor, a református börtönmisszió vezetője, a Pestszentlőrinc Erzsébet-Bélatelepi Református Egyházközség lelkipásztora. 63 évet élt.

Ajánló

A Reformátusok Lapja e heti számából

Kép: A Reformátusok Lapja e heti számából

Milyen lesz a jövőre megjelenő új énekeskönyv? Hol ültették el a május 18-i egységnapra készülve az összetartozást jelképező tölgyfát? Hogyan találta meg családja a temesvári Margit nénit több ezernyi református között Debrecenben? A Reformátusok Lapja május 26-i számából megtudhatjuk!

Egyházunk

Három évszázadnyi álom vált valóra Taksonyban

Kép: Három évszázadnyi álom vált valóra Taksonyban

Szombat délután felszentelték a Taksonyi Református Missziói Egyházközség templomát és közösségi házát, majd beiktatták hivatalába Stefán Attila lelkipásztort. A templomszentelő istentiszteleten Bogárdi Szabó István püspök hirdetett igét.

Tizenötezer felkiáltójel

Kép: Tizenötezer felkiáltójel

Pénteken kezdődik a Szeretethíd. Idén közel 15 ezren – köztük hazai, határon túli és amerikai segítők is – regisztráltak a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány akciója az önkéntességre, egymás és környezetünk megsegítésére kívánja felhívni minden a figyelmet.

Kezdődik a Református Zenei Fesztivál

Kép: Kezdődik a Református Zenei Fesztivál

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált a fővárosban. A május 24-én pénteken kezdődő háromnapos eseménysorozat több helyszínen zajlik, a központ idén is a Bakáts téren lesz.

Itt támogathatja a Ráday kollégium újjáépítését

Új számlát nyitott a Dunamelléki Református Egyházkerület a tűzkárt szenvedett Ráday kollégium újjáépítésére gyűjtött adományoknak.

Hűséggel

Kép: Hűséggel

Isten az ő népétől hűséget vár a vallások, hitek drámai találkozásának korában – hangsúlyozták a Zsinati Tanács május 22-i ülésén. A szerdai tanácskozáson elfogadták egyházunk és a zsinati fenntartású intézmények költségvetését, döntöttek a nyugdíj-kiegészítés mértékéről is.

Az egyetlen igazság

Kép: Az egyetlen igazság

Mit tegyen Isten kiválasztott népe egy olyan korban, amikor a vallási relativizmus, a multikulturalizmus eszméje azt hirdeti, hogy minden hitnek igaza van? Hirdesse Istennek a Jézus Krisztusban megjelent üdvözítő szeretetét minden népnek, ugyanakkor tegyen hitet arról, hogy ez az egyetlen igazság, s ez az egyetlen evangélium! – Köntös László dunántúli lelkészi főjegyző gondolatai.

Hittan: létszámjelentést várnak június 11-ig

Fiatalok

Meghosszabbították a kedvezményes jelentkezési időszakot


A Csillagpont szervezői így mondanak köszönetet az eddigi több mint ezerötszáz regisztrációért. Az új határidő május 30.

A világban

Európai választások – út megbékéléshez

Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének Tanácsa (GEKE) nyilatkozatot adott ki, amelyben az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdítja a kontinens állampolgárait.


Tájékoztató

Magyar Falu Program

Ötezer főnél kisebb településen szolgáló református közösségek kaphatnak támogatást a Magyar Falu Programban. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben a Pályázati Iroda tájékoztatója segít eligazodni.

Istent keresem

5Móz 11

„Vigyázzatok, hogy... el ne forduljatok tőlem: ne tiszteljetek más isteneket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

MegmondomTörténéshiány

Ha látom a keresztény blogok és portálok színes tartalmát, az a benyomásom támad, hogy az egyházban óriási élet zajlik.

ReposztMagyar reformátusnak lenni jó

Van egy egyszerű válaszom arra, hogy mi a jó a magyar református létben. Hát, a bentlét. Az azonosulás.

KriszTeSóJól vagyok

Azt hiszem addigra kezdtek a szívemig hatolni Jézus szavai. Hogy ne nyugtalankodjak. Hogy higgyek.

Adatvédelem

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió