Láthatóvá tett hit

Kép: Láthatóvá tett hit
A Papp László Budapest Sportarénában megtartott központi reformációi ünnepség után Bényi Ildikóval és Gundel Takács Gáborral, az emlékév arcaival arról beszélgettünk, mit jelentett számukra az elmúlt néhány hónap és maga a reformáció.

Ajánló

Két könyv két nézőpontból

Lelki békénket felforgató olvasmányok vagy Isten jobb megismerését segítő írások? Egyáltalán kell-e különbséget tennünk a kettő között? Ellis Potter Honnan tudod? és 3 elmélet a mindenségről című könyveit ajánljuk. 

Reformáció

Láthatóvá tett hit

Kép: Láthatóvá tett hit

A Papp László Budapest Sportarénában megtartott központi reformációi ünnepség után Bényi Ildikóval és Gundel Takács Gáborral, az emlékév arcaival arról beszélgettünk, mit jelentett számukra az elmúlt néhány hónap és maga a reformáció.

Reformáció 500.1

Kortárs irodalmi pályázatot hirdet „Reformáció 500.1” néven a Reformáció Emlékbizottság.

„Az igaz ember hitből él”

Kép: „Az igaz ember hitből él”

Ez volt a mottója a Papp László Budapest Sportarénában október 31-én megtartott központi reformációi emlékünnepnek. Hat nappal később magyar kormányzati vezetők politikai, kulturális és spirituális céllal látogattak Wittenbergbe. Vendégszerzőnk, Hafenscher Károly evangélikus lelkész írása.

Egység

Új püspököt választottak a horvátországi református egyház élére

A Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház zsinata Szenn Péter református lelkészt választotta meg az egyház püspökének a drávaszögi Laskón szombaton.

Fiatalok

Közösségfejlesztés és feltöltődés

Kép: Közösségfejlesztés és feltöltődés

Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna, akit a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

Istent keresem

Ez 22,23–31

„...nem tanítottak a tisztátalan és a tiszta megkülönböztetésére” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Adomány

Segítsünk az újrakezdésben!

Kép: Segítsünk az újrakezdésben!

A polgárháború következtében a szír gyermekek és fiatalok állandó feszültségben élnek, folyamatosan erőszakkal kénytelenek szembenézni. Ezért különösen is fontos szerepük van az életükben a biztonságos helyeknek. Szíriai vasárnapi iskolai program támogatására gyűjt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Egy doboznyi szeretet

Kép: Egy doboznyi szeretet

Nehéz körülmények között élőket segít tartós élelmiszerrel, tisztítószerekkel a Magyar Református Szeretetszolgálat. Adományaival Ön is segíthet!

Egyházunk

Valódi életközösségben

Kép: Valódi életközösségben

Nemcsak anyagilag, lelkileg is sokat jelentett a nyíregyháza-örökösföldi közösségnek, hogy templomépítésükért összefogott az egész Magyarországi Református Egyház. A templom alapkőletétele után még idén elkezdik az építkezést.

PályázatokBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztSzórvány és szív

Eljön-e az idő, hogy valaki utolsóként húzza meg a harangot. A Wekerle telep magyarjai fogyatkoznak. De még vannak.

Szabados ÁdámA Nashville-i Nyilatkozat

A nyilatkozat már a megjelenése másnapján berobbant a köztudatba.

LelkészfeleségHa láthatatlanná lettél...

Góliát nem Gátban lakik ma, hanem körülöttük, és abban erősít meg ma is, hogy el ne higgyük, hogy a mi Urunk győztes úr.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió